Meringe s kakavom in cimetom.

Dear English readers,  here is recipe for the best giant cocoa and cinnamon meringues ever.

Zadnjič sem se na veliko hvalila glede mering, ki so mi po zelo neuspešnem poskusu potem končno uspele. Ziher zato, ker sem zanje našla odličen recept.  Idealne za takrat, ko ti hudo pade cukr in ko ti ostanejo beljaki, pa ne veš kam z njimi. In še sama priprava ti vzame pičlih petnajst minut.

meringa  copy 2

Torej, potrebuješ:

  • beljake, kolikor jih pač imaš na voljo (približno iz enega beljaka, kar je okoli40 g, dobimo eno meringo)
  • sladkor v prahu (enkrat več kot beljakov)
  • žličko cimeta
  • žlico kakava

V kozico daj beljake (imela sem jih 200 g) in sladkor (400 g) ter jo pristavi na majhen ogenj. Na eno roko si povezni plastično rokavico, v drugo termometer. S tisto, na kateri imaš rokavico, nenehno mešaj beljake in sladkor, da se slednji stopi, s termometrom pa nameri največ 37 stopinj. Prelij v mikser, uporabi metlico, in na največji hitrosti stepaj tam nekje deset minut, da beljaki postanejo res čvrsti. Potresi s cimetom in kakavom ter, pomembno, ne miksaj več. To pa zato, da dobijo meringe rustikalni videz. Vzemi lopatko, špohtl, kar imaš pač pri roki, in na pekač poljubno oblikuj meringe. Pečico nastavi na ventilator, 100 °C, in jih za dve uri postavi v pečico.

In ne pozabi, da je najpomembnejša sestavina ljubezen!

maringe001 small

Advertisements
Comments
3 Responses to “Meringe s kakavom in cimetom.”
  1. matilda says:

    fotka vredna Kensinton Palace Orangery!

  2. matilda says:

    je g ven padel od navdušenja;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: