Veganske kepce zares.

Dear English readers,  for recipe please scroll down.

Ker sem vam pred kratkim obljubila moj prvi piškotarski recept in ker se obljub vedno poskušam držati, vam spišem recept za veganske kepce, ki so, mimogrede, že prijavljene za NAJpiškot leta. Če se ga boste lotili, so kakršni koli komentarji več kot dobrodošli. Medtem ko tole pišem, je že druga runda kepic v pečici. Danes sem jih še enkrat preizkusila. Ker imam čisto slučajno vse sestavine doma in je današnje nedeljsko popoldne nalašč za sladkanje. Toliko slajše, če je v dvoje.

Torej, za 24 veganskih kepic potrebujete:

  • 125 g kokosove maščobe
  • 1 srednje velika čvrsta banana (140 g)
  • 1 srednje veliko korenje (140 g)
  • 70 g datljev
  • 20 g vanilin sladkorja
  • ščep soli
  • ¼ žličke sode bikarbone
  • 100 g mehkih ovsenih kosmičev
  • 70 g pirine moke
  • 100 g bio kokosovih ostružkov

Postopek:

Najprej pripravimo delovno površino in vse potrebne sestavine. Nad soparo stopimo kokosovo maščobo, jo prelijemo v multipraktik, dodamo banano, sladkor in zmešamo.  Ker gre le za postopno dodajanje sestavin in sprotno mešanje, so piškotki res enostavni. Grobo naribamo korenček, dodamo k zmesi in na hitro premešamo. Toliko, da se sestavine med seboj premešajo. Dodamo mehke ovsene kosmiče ter izkoščičene in na drobno narezane datlje. Zopet na hitro premešamo. Posebej v skledi zmešamo skupaj pirino moko, sol in sodo bikarbono, presejemo na zmes in na hitro premešamo. Če bi recimo moko nadomestili z brezglutenskimi ovsenimi kosmiči, bi bile kepce ne samo veganske, ampak tudi brez glutena.

Na koncu dodamo še kokosove ostružke. Zopet premešamo. Zmes za pol ure postavimo v hladilnik.

Segrejemo pečico (brez ventilatorja) na 175°C . Z žlico za sladoled (premer 4 cm) oblikujemo kepice (pol kroga).

Postavimo jih v pečico in pečemo od 20 do 25 minut do zlato rumene barve.

Ne pozabite, da je najbolj pomembna sestavina ljubezen!

P.S. Domači piškotki so vedno super darilo.

My first cookie recipe for 24 Vegan ballsIt’s really simple because you add ingredients step by step and mix.

Ingredients:

125 coconut fat

1 banana (140 g)

1 carrot (140 g)

70 g dates

20 g vanilla sugar

a pinch of salt

1/4 teaspoon baking soda

100 g soft oatflakes

70 g spelt flour

100 g bio coconut chips

Method:

Melt coconut fat and add it into your mixture with banana and sugar. Mix well. Add coarsely grated carrot, mix quick. Add soft oatflakes and small choped dates. Mix quick again. In a smal bowl mix together flour, baking soda and salt. Sift on you mixture. Mix. Finally, add coconut chips. Mix again. Put the mixture in the refrigerator for about half an hour. To make balls, use your ice cream spoon (mine is 4 cm in diameter). Bake for around 25 min at 175°C or till golden brown color. If you want gluten-free cookies instead of spelt flour, use more gluten-free oatflakes (170 g).

And don’t forget that the most important ingredient is love!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: